/ Снимка: Дарик, архив
Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" определи Окръжният съд в Русе на 51-годишният Митко Митев от Ветово, който пострада при взрив на тротилова шашка в началото на седмицата.

Митев бе привлечен като обвиняем за унищожаване на имущество на значителна стойност и за придобиване и държане на боеприпаси в големи количества. Пред медиите обвиняемият съжали за станалото, но отказа да отговаря на повече въпроси, като се оправда, че е с увреден слух след взрива.

Откриха над 20 кг тротил в дома на ранения при взрива във Ветово (ВИДЕО)

В понеделник в къщата на мъжа във Ветово бяха открити над 20 килограма тротил и амонит.

БГНЕС

При последващо претърсване на апартамент на обвиняемия в Русе не са намерени други взривни вещества, съобщи наблюдаващият прокурор Николай Николов. Според него има данни, че обвиняемият не е в добро психическо състояние.

Взрив в къща във Ветово, евакуираха детска градина (СНИМКИ)

По делото са назначени множество експертизи с цел изясняване дали взривът е умишлен, предизвикан от пострадалия по невнимание или от друго лице. Тепърва ще се установява и дали намерените взривни вещества са годни.

Говори мъжът, пръв помогнал на пострадалия при взрива във Ветово (ВИДЕО)

В съдебната зала адвокатът на обвиняемия поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест заради недоброто му психическо състояние. Съдът обаче се съобрази с мотивите на прокуратурата, че престъплението е с висока обществена опасност и определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Решението може да се обжалва в законоустановения срок пред Апелативния съд във Велико Търново.