Темата за персоналния състав на Министерски съвет не е дискутирана нито в ГЕРБ, нито в Обединените патриоти. Това призна пред NOVA зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
"Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов", поясни той и призна още, че не е обсъждан вариант той поеме поста на вътрешен министър.
 
ГЕРБ и Патриотите се разбраха: Премиер ще е Борисов

По думите му в момента се изчистват различията, за да може да се обединят около цялостна управленска програма за 4-годишен мандат.
 
"България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от "Атака". Искам да благодаря на Обединените патриоти за коректността и конструктивния диалог, който водим", заяви Цветанов.

Горанов: Коментарите, че друг освен Борисов може да е премиер, са наивни
 
"В момента кроим бъдещата програма за управление на страната. Подходът е следният - да се изчистят конфликтните моменти между ГЕРБ и Обединените патриоти, да се заложат основните теми на програмата, и оттам насетне да се тръгне към друг тип разговори", коментира малко по-рано днес в телевизионното студио и Искрен Веселинов от ВМРО.
 
Симеонов: Не лягаме и не ставаме с мисълта за министерства

"Има конфликтни теми по отношение и на изборните закони. Но основният проблем си остават пенсиите и желанието и желанието на Обединените патриоти да има значителен ръст на доходите на пенсионерите", призна той. "От утре започват по-интензивна серия от преговори", добави Веселинов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
nova.bg