Още един чужденец нападнат в столицата, работи се по различни версии
Още един чужденец нападнат в столицата, работи се по различни версии / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Поредният случай на нападение над чужденец в столицата. За инцидента срещу 18-годишния тийнейджър от Мали съобщи слушател на Дарик, който е помогнал на момчето. По-късно информацията за инцидента бе потвърден от МВР.

В неделя към 21.45 часа от тел. 112 бил получен сигнал в полицията с първоначални данни, че млад мъж лежи на пътя близо до бензиностанция в Банкя.

Случаен гражданин го видял и го е закарал до близката поликлиника. Той бил с охлузни рани по лицето и краката и след оказана медицинска помощ е освободен.

В хода на предприетите първоначални действия е установено, че пострадалият е 18-годишен, гражданин на Мали. По думите му той бил нападнат от двама непознати, които му нанесли побой.

Осуетен опит за извеждане на чужденци през граница е една от версиите на разследващите побоя над 18-годишния малиец, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според събраните до момента данни, същата вечер около 18.00 ч. момчето и негов познат, на 20 години от Гвинея, са имали среща с български гражданин. Срещата е била осъществена пред хотел в столицата. Двамата чужденци са имали предварителна информация, че българинът се е занимавал с извеждане на хора от страната до Сърбия срещу 1000 евро на човек. След кратък разговор и проверка за наличната сума, двамата се качили в автомобила на българина и са потеглили в посока ж.к."Люлин".

Според обясненията на гвинееца, малко по-късно те са завили по черен път, където са били застигнати от друг автомобил и принудени да спрат. Докато от колата излизали двама маскирани и въоръжени, той е успял да предаде незабелязано наличните у него 4000 евро на 18-годишния. После непознатите го принудили да излезе от колата, взели насила връхната му дреха, в която носел документи и 75 долара, предава БТА.

Когато нападателите разбрали, че в него не са търсените пари, го качили на автомобила си и го откарали в безлюдна местност близо до комплекса, откъдето той успял да се прибере в дома в кв."Овча купел".

Според обясненията на пострадалия 18-годишен младеж от Мали, след като останал сам, двамата маскирани го били и принудили да им даде наличната сума. После успял да избяга.

Това е поредният случай на нападение над чужденец в София за последните дни. В събота вечерта зверски бе пребит 28-годишният Метин. Мъжът от турски произход беше нападнат на кръстовището на улиците „Пиротска" и „Самуил" от група мъже.
Пострадалият бе откаран във ВМА. Той е с черепно-мозъчна травма и е в кома.

Метин е български гражданин от турски произход - от Шуменско. Работел в джамията, както и на стоковия базар "Илиянци".

Преди дни 17-годишният сирийски младеж Али беше намушкан с нож пред общежитието в столичния квартал „Военна рампа". Цветнокожа жена от Камерун също стана обект на нападение - на автобусна спирка в София миналия понеделник.