Опозицията - съюзник на ЕК и българските граждани
Опозицията - съюзник на ЕК и българските граждани / netinfo

Опозицията и СДС в частност ще бъдат съюзник на Европейската комисия, когато става въпрос за усвояване на европейските пари, заяви лидерът на СДС Петър Стоянов в Бургас. Той участва в семинар, организиран от СДС и Европейската народна партия на тема “Високи доходи и нови работни места”.

СДС ще бъде съюзник на Европейската комисия и на българските граждани, защото те имат един и същ интерес, а именно - парите, които идват от еврофондовете да не се крадат, а да отиват по предназначение, каза още синият лидер.

Моят страх е, че голяма част от тези пари ще бъдат усвоявани от субекти и от фирми, близки до управляващата тройна коалиция, допълни Стоянов. Според него те ще бъдат в привилегированото положение на хора, които ще разполагат с повече информация, знания и лични връзки, защото са във властта и това е повече от очевидно.

Петър Стоянов определи ролята на СДС като изразител на дясната прагматична политика за недопускане парите от Европейската комисия да попадат чрез корумпирани схеми в други ръце и да се изливат не там, където им е мястото.

Ако те са по предназначение, това означава по-добри пътища и улици, добър малък и среден бизнес и по-малко фалирали селски стопани. Защото и европейските данъкоплатци не искат техните пари да бъдат крадени чрез определени схеми, а да са сигурни, че помагат на страни като България и Румъния да изкоренят престъпността и корупцията, тъй като това се отразява и на техния живот в тази нова Европа без граници - заяви в Бургас лидерът на СДС.

Други новини от Бургас