/ Агенция Митници
Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Бургас иззеха 1011 литра нелегален етилов алкохол в бидони. Акцизната стока е била укрита в метално хале в частен имот.

По-малко от пет години затвор за Тайфи Мекльов, убил четирима с ракия менте

На 26 януари екип от митнически служители при контролни действия извършва проверка на частен имот на територията на община Средец, в който е разположено металното хале. По време на проверката инспекторите установяват, че то се състои от две помещения, от които голямото помещение е празно, но във второто вътрешно помещение са открити 12 големи пластмасови бидона с вместимост до 120 литра, съдържащи течност с характеристики на етилов алкохол и цвят и мирис на ракия.
 

етилов алкохол
Агенция Митници

По време на проверката обитателят на имота не е представил никакви документи за произхода на алкохола и за платен или обезпечен акциз за него, според разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове. Мъжът е посочил в обясненията си, че алкохолът е негова „домашна ракия“, която изварявал и събирал.

Алкохол менте уби 14 души в Русия

Нелегалният етилов алкохол с общо количество 1011 литра е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.