/ ThinkStock/Getty Images
Огромно задръстване по всички изходи парализира София в последния работен ден за тази седмица.
 
Трудното придвижване навсякъде започна още в ранния следобед от Орлов мост в посока Пловдив. Поройният дъжд затрудни още повече ситуацията.

По „Цариградско шосе“ около Горубляне, както и по Ботевградско шосе, по Симеоновско шосе и по Околовръстното на столицата полицаи от Пътна полиция регулираше трафика.

Километрична опашка от коли на ГКПП "Кулата"
 
Километрични опашки се оформиха и по границата ни с Гърция и Сърбия.
 
Чакането от българска страна за влизане в Гърция на граничния пункт "Кулата" достигна 4 часа, а опашката от автомобили е 5 километра. Проверките на пътуващите с деца е по-продължителна и изисква по-дълго време, особено на тези, придружаващи непълнолетни и малолетни, които трябва да представят заверена декларация за това, че детето може да напуска страната.

В полза на шофьорите: Готов е един от ремонтираните виадукти на „Тракия“
 
Километрична опашка имаше и на ГКПП „Калотина”, но за влизане в България от сръбска страна и се чакаше около два часа. Мнозина от чакащите бяха турски граждани, прибиращи се в родината си за лятната ваканция.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" напомнят, че ремонтът на виадукта на 20-и километър на магистрала „Тракия" е приключил и движението вече е пуснато, което ще облекчи пътуването до южното Черноморие.