Колони от автомобили потеглиха към българското и гръцкото море
Има огромен трафик в последния уикенд преди началото на юли, съобщи NOVA. Колони от автомобили потеглиха към българското и гръцкото море.

От сутринта километрични опашки се образуваха по обходния път на автомагистрала „Тракия” през Стара Загора, както и на пункт „Маказа” към Гърция

Около километър беше колоната на „Маказа” към 11 ч. Хората споделят, че преминаването отнема около час. В обратната посока също се образуват тапи, но там автомобилите се изтеглят по-бързо. 

Хората, които тръгват от София към Черноморието, е добре да използват Подбалканския път или да отбият от „Тракия” през Димитровград. От полицията очакват нормализиране на трафика в следобедните часове.

Стотици автомобили очакват да преминат и през граничен пункт „Маказа” с Гърция. Това отнема най-малко час. Около километър беше опашката към 12 ч.

На „Кулата” към обяд е спокойно - няма трафик и колони от чакащи автомобили. Гръцките власти са намалили броя на произволните тестове, които правят за коронавирус. Това доведе до бързото изчистване на опашката, която сутринта се беше образувала на пункта.
 
NOVA