ОДС: Опозиционни и вътрешнопартийни врагове влизат в таен списък
ОДС: Опозиционни и вътрешнопартийни врагове влизат в таен списък / netinfo

Списък с опозиционни и вътрешнопартийни врагове е бил съставен на тайна среща на хора от върховете на властта. С такава информация разполага председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов. По думите му на въпросната среща са били четирима души.

Доверието на хората към системата на МВР е разрушено, смятат от СДС. Според Йордан Бакалов е необходима цялостна реформа в сектора за сигурност. Той определи като непрофесионална акцията на МВР по предаването на откупа за Ангел Бончев. По думите му главни виновници за това са главният секретар на ведомството и шефът на полицията, които по закон координират работата при подобни операции. Бакалов смята, че координаторът на акцията е трябвало веднага да бъде отстранен.

От ДСБ пък обявиха, че трагедията на семейство Бончеви е била употребена за отклоняване на общественото внимание от корупцията в управлението.

Вотът на недоверие и предсрочни избори са единствено решение на все по-тежката управленска криза в страната, смятат тъмносините. „Сергей Станишев и корумпираното му правителство да си ходят, българските граждани не трябва да стават жертва на злоупотребите на БСП, ДПС и НДСВ”, се заключва в декларация на партията.