/ iStock
Софийска градска прокуратура обвини полицейския служител на столичното 09 РУ-СДВР, взел подкуп. За престъплението се предвижда затвор от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева, лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност. Това съобщиха от обвинението. 

Заради подкуп: Задържаха полицай в София

Припомняме, че на 13 февруари той е поискал от собственик на дружеството сумата от 5000 лв., за да не докладва с мнение за образуване преписка, по която в 09 РУ-СДВР се е извършвала проверка. До ареста му се е стигнало след сигнал от собственика на фирмата, съобщиха от МВР. В него е открита част от исканата сума. На 22-и февруари униформеният е задържан за 72 часа, непосредствено след получаване на част от сумата, която се твърди, че е искал като подкуп, а именно след получаване на 2000 лева.

Полицаят е на 43 години и работи в столичното Девето Районно управление, сектор "Икономическа полиция"

Домашен арест за полицаите, взели подкуп

Предстои прокуратурата да внесе в Софийски градски съд искане за постоянен арест. Разследването по делото продължава за установяване на всички обстоятелства.