/ Thinkstockphotos
Аз се чувствам омерзен и излъган от Цветан Василев, да се занимава с него прокуратурата, заяви Николай Малинов, председател на Движение "Русофили". Той посочи, че е бил измамен от банкера във връзка с различни проекти, сред които и този за ТВ7.

Пране на пари и шпионаж зад арестите на ръководството на „Русофили“

"Не желая да се връщам към темата Цветан Василев", каза той по бТВ в отговор на въпрос за контактите му с Русия и факта, че той е запознал Василев с Константин Малофеев преди няколко години. Това е станало в отговор на молба от банкера в изгнание да го свърже с влиятелни руски кръгове. Малинов разкри още, че президентът на ПЕС Сергей Станишев, тогава лидер на БСП, го е запознал с Цветан Василев по повод опцията банкерът да поеме издаването на "Дума".

Руското посолство у нас проверява задържането на българин за шпионаж
Квалификацията "шпионин" е обидна за мен в личен план, каза още Малинов по темата на деня. Той отрече да е имал други "руски връзки", освен в сферата на културата и православието.

"На прокуратурата й предстои тези неща да ги докаже. Ако някъде съм сбъркал, нека да го докаже", коментира още обвиненият в шпионаж в полза на Русия. Малинов каза още, че не е запознавал български политици с Решетников.

Бизнесменът и бивш издател на в. "Дума" получи обвинение за престъпление срещу републиката. Вчера прокуратурата го обвини, че е изнасял информация за две руски организации срещу заплащане.