Община Кубрат може да отмени бедственото положение
Община Кубрат може да отмени бедственото положение / netinfo

На автомобилите, паркирани на две централни улици в Разград, да бъдат поставени стикери с молба собствениците им да ги изместят, за да се почистят участъците. Това реши на заседание днес Общинския кризисен щаб в Разград. Улиците са тесни и снегопочистващите машини не могат да минат, полиция ще заварди утре проблемните участъци, за да не преминават коли, докато се чисти.

Възможно е днес община Кубрат да отмени бедственото положение, съобщи кметът Ремзи Халилов. Вече е осигурен достъп до всички населени места, все още няма път до Русе и Тутракан.

Отмяна на бедственото положение ще обсъждат и в Исперих, там без достъп са три села. Остава в сила бедственото положение в Самуил.

Снегът в региона спря, по-слаба е и скоростта на вятъра. След като два дни от автогара Разград не потегли нито един автобус, тази сутрин тръгна рейс за София.

Затворен е все още и пътят към Русе, поне на територията на Разградска област, уточняват от „Гражданска защита”.

На заседание на Общинския кризисен щаб в Разград бе взето решение да се залепят бележки на всички автомобили, паркирани на две централни улици в града. Собствениците им трябва да ги преместят до 8 часа утре сутринта, за да могат снегопочистващите машини да минат по тесните участъци.