/ БТА
Община Хисаря се нуждае от доброволци, които да помагат на пожарникарите за гасенето на пожара в района на кв. "Миромир". Това съобщи областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева. Призовавам гражданите от близките общини и областта да се включат в гасенето на пожара, който е в опасна близост до склад за Военно-медицинска академия, пълен с медицински изделия, каза Янчева.

В петък цял ден пожарникари, служители на Горското стопанско и доброволци се бориха с огнената стихия и локализираха пожара, но заради силния вятър не успяха напълно да го потушат. По информация на ръководителя на място - директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив ст. комисар Васил Димов, днес е решителната фаза и е необходимо в гасенето да се включат колкото се може повече хора.

Сборният пункт е в центъра на кв. "Миромир", откъдето ще бъдат придвижени към зоната на пожара. Доброволците трябва да са облечени с памучни дрехи – с блузи с дълъг ръкав, с дълги панталони и затворени обувки. Препоръчително е да се снабдят предварително с лопати и тупалки.

В петък пожари избухнаха в различни райони на страната, на някои места беше обявено частично бедствено положение. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА в Пловдив Ирина Шопова