/ iStock/Getty Images
В петък ще бъде предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд. На юг облачността ще е разкъсана, на много места - до предимно ясно време.
 
Минималните температури ще са от 3-4 градуса в Югозападна България до 10-12 градуса - в северните и източните райони на страната.

iStock/Getty Images


След обяд валежите ще са временно интензивни, а на места - в северната половина от страната - и значителни. Ще духа слаб до умерен североизточен, в южните райони - югоизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 14 и 19 градуса.

iStock/Getty Images


Над Черноморието ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, на места - интензивни. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

iStock/Getty Images


Над планините ще бъде предимно облачно и след обяд ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. На отделни места ще има условия и за гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

iStock/Getty Images


През почивните дни ще бъде облачно. В събота от юг-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат страната; значителни по количество ще бъдат в западната й половина. В неделя валежите ще са главно в Южна и Източна България. Със североизточен вятър дневните температури ще се понижат и в неделя максималните ще бъдат предимно между 11 и 16 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
 
БТА, НИМХ