/ БГНЕС, архив
През нощта от северозапад ще започне увеличение на облачността. Минимални температури между минус 1 и 4 градуса.
 
Утре облачността над страната ще бъде значителна. Вечерта в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В източните райони от страната ще духа слаб южен, в Дунавската равнина запад-северозападен вятър. Максимални температури между 5 и 10 градуса, в югозападните райони до 13 градуса, в София около 8 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.
 
Следващата седмица типично зимно време с повече облаци, дъжд и сняг

През нощта срещу понеделник на много места в Северна България ще има превалявания от дъжд, а след полунощ, с проникването на по-студен въздух от североизток, в Предбалкана и високите полета на Западна България ще превали сняг. Над Черноморието ще има значителна облачност, с повече слънце над южното крайбрежие. Ще духа слаб, преди обяд до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините ще има значителна облачност, но почти без валеж. Ще духа предимно умерен запад-югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса

В началото на следващата седмица, на 19 и 20 февруари, ще преобладава облачно време. С прекъсвания и на места ще превалява, предимно слабо, ще има и дъжд, и сняг. Вятърът ще бъде от източна четвърт, слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат, но като цяло, средните ще бъдат малко по-високи от обичайните.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
БТА