Обирът на инкасо автомобила в мола е най-дръзкият досега
Обирът на инкасо автомобила в мола е най-дръзкият досега / снимка: БГНЕС

Да обереш инкасо автомобил в мола с оръжие в ръка, посред бял ден и на оживено място е много дръзко. Това заключават специалистите, разсъждавайки върху обира на инкасо в един от софийските молове вчера.

Стрелба при обир на инкасо автомобил в столичен мол

„Това е нападение, за което ще има най-много видео данни, защото тук има над 200 камери", обясни за „Здравей, България" по Нова телевизия Здравко Дерелиев от Асоциацията на охранителните фирми. Досега са обирани и други инкасо автомобили, но никога на оживено място.

Нападението стана в подземен паркинг в търговския център малко след 10:30 часа на 22 февруари. Обирджиите са били четирима, носели са маски и са действали много бързо, използвали са „Калашников" и вероятно са стреляли по инкасо колата. Буквално за секунди е отмъкната торбата с 400 000 лева.

Стреляйки, нападателите натоварили парите в колата си и избягали. Охранителите пък успели да уцелят една от гумите на колата им. Жертви и пострадали от престрелката няма, свидетели - също.

Колата им бе намерена изоставена съвсем близо до търговския център. Все още продължава мащабната операция по издирването на четиримата бандити.