От бранша подготвят протести заради промени в законодателството
Законодателните промени, касаещи начините за обучение на кандидат-шофьорите, облагодетелстват само избрани в бранша, твърдят представители на автомобилните школи. Те заплашват с протести, ако премиерът Бойко Борисов откаже да ги приеме и да изслуша техните възражения, предава NOVA.

Институции и неправителствени организации заедно за безопасно движение по пътищата

„По един или друг начин това, което твърдят така наречените самопровъзгласили се браншовици. Например - те казват, че са представители на автошколите. Нека да го докажат нека да убедят обществото”, заяви в студиото на „Здравей, България” Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

„Твърди се, че проектите за изменение на закона са правени в една тъмна стаичка. Оказа се, че от петимата твърдящи, че има тъмна договорка - трима от тях са присъствали на разглеждането на този проект за промени”, посочва Георгиев.

Автоинструктори обмислят нов протест

Според противниците на законовите промени, целта е да се пометат част от работещите в бранша. Според Георгиев, години наред „Автомобилна администрация” е поощрявала създаването на така наречения „сив сектор”.

Така в бранша са влезли хора, неподлежащи на регулация - нещо, което с новите правила ще бъде регламентирано.
nova.bg