/ Thinkstock/Getty Images
През първия ден от работната седмица ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната - до умерен, вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38°, по-ниски - около 30°, по Черноморието.

НИМХ


Опасно горещо ще е в почти цялата страна. Оранжев код за високи температури е обявен в област Благоевград. Температурата там ще надхвърли 38 градуса. Жълт код за високи температури е обявен в 23 области на страната.


Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, София-Област, Кюстендил, Перник, Кърджали, Хасково и Ямбол.

След обяд в тези области температурите ще достигнат до 36-38°.

ThinkStock/Getty Images

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, по-ниска - 24-25°, е на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 3, на юг от Бургас - 4 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Топло време с максимална температура на височина 1200 метра - около 28°, на 2000 метра - около 21°.

БГНЕС

Във вторник и сряда ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39°, по-ниски, около 30°, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА