Започна 24-часовият маратон на Пътна полиция по време, на който служители на реда ще следят и през деня, и през нощта за спазването на ограниченията на скоростта. 

Местата за контрол не са случайни, а са спрямо данните за възникнали пътнотранспортни произшествия (ПТП), или по-скоро тези, които са настъпили, вследствие на превишена или несъобразена скорост, обясни преди дни главен инспектор Лъчезар Близнаков. 

Полицията с важна информация и препоръки за пътуващите в и извън страната

По отношение на проверките на скоростните режими, извършени по време на празничните дни, Близнаков каза, че са установени 37 000 нарушения, като даде пример за водач, който е засечен да кара с 225 км/ч по Софийското околовръстно шосе, около 18 часа в най-натоварения ден от великденските празници.

Тенев за стряскащите данни за пияни и дрогирани шофьори: Проблемът е в контрола

Инспекторът обяви и част от резултатите от полицейските операции, извършени по време на великденските празници, като заяви, че са отчетени много нарушения.

Проверени са над 46 000 превозни средства и над 4000 лица, като са установени и изготвени над 13 000 документа. В рамките на петте дни, за периода 13-17 април, са установени и 223 случая на водачи, които са употребили алкохол или наркотични вещества и са си позволили да управляват превозни средства.
Николета Василева/БТА