Николай Цонев: Конституцията е омерзена
Николай Цонев: Конституцията е омерзена / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на партия „Нова алтернатива" Николай Цонев, коментира по повод публикуваните в интернет грами от подслушан разговор между градския прокурор Николай Кокинов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов: „Бившият премиер е нарушил конституционното устройство на държавата и изконните ценности на демокрацията като разделение на властите, равнопоставеност пред правосъдието и отговорност на управляващите за техните действия".

По думите на Цонев съдържанието на разговорите „разкрива кадруването в съдебната система, разпъване на чадъри над бойкоизбрани, осветляват напълно беззаконието на ГЕРБ и пълното поставяне на прокуратурата под политически контрол за разправа с опоненти". „За каква независимост на прокуратурата можем да говорим, при положение че политици упражняват натиск върху прокурорите, включително свързан със сексуалната им ориентация", пита Цонев, цитиран от партийния пресцентър.

„ГЕРБ не просто трябва да свалят Борисов и Цветанов, а да приемат декларация, с която разформироват партията си", категоричен е лидерът на ПП „Нова алтернатива".