/ Снимка: Георги Димитров
"Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките на този парламент, тъй като си даваме сметка, че най-важното в момента е да има и работещ парламент". Това заяви в "Панорама" по БНТ бившият председател на парламента Никола Минчев.

"Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат. Ако го връчи на ДПС или "Възраждане", очевидно вървим натам. С някоя от другите политически групи, шансът да се започнат разговори са съставяне на кабинет е налице", коментира Никола Минчев.

След консултациите: Сигнали за реконструиране на коалицията и ново правителство (ОБЗОР)

По думите му, ако мандатът отиде в ръцете на ИТН възможностите за разговори в "Продължаваме промяната" са лимитирани заради случилото се между двете партии през последните месеци. Той бе категоричен, че за неговата политическа сила важното са "не министерските постове, а програмата."

"Още в рамките на първия мандат предвидихме една управленска програма за следващите 6 месеца, които са припознати от БСП и ДБ. Ако можем да се обедини около тази програма, тогава вече може да дойде разговорът и за конкретните постове. От ПП сме показали, че постовете не са важни за нас, Кирил Петков сам го показа", допълни бившият парламентарен председател.

Петков след консултациите: Не искаме 2 млрд. лв. вместо при хората, да отидат при 8 човека

На въпрос дали е готов да управлява, ако ПП го излъчат за премиер, Минчев отговори: "Това би било решение на Продължаваме промяната". Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност."
БНТ