"Готови сме за диалогичност, но не искаме 2 млрд. лв. вместо да ходят при хората, да отидат при 8 човека". Това заяви след консултациите при президента премиерът в оставка Кирил Петков.

По думите му личните кандидатури в бъдещо правителство не са важни, а най-важно е решенията да се взимат в самия парламент, а не да това го правят хора извън него. 



"Продължаваме промяната" бяха първата политическа партия, която се срещна днес с президента Румен Радев. Държавният глава провежда консултации с всички парламентарно представени политически сили, за да се чуе как виждат те изход от създалата се криза, какви възможности виждат за коалиционни разговори, за търсене на мнозинство в рамките на този парламент, около какви приоритети и програми могат да търсят обединение, за да реши на кого да връчи третия мандат.

"Провеждам консултации с всички парламентарно представени политически сили в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда - третият мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент". С тези думи президентът се обърна към представителите на "Продължаваме промяната".

БТА

"Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, но политиците и в парламента, и в правителството са там по волята на българските граждани. Инфлацията и цените, особено на горивата, правят живота все по-труден. Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат не само без ремонт, но и без зимна поддръжка. Можем да изброяваме още много кризи и тяхното влияние върху всички българи, но , за да се справим с всичко това, ни трябва работещ парламент", подчерта държавният глава. 

Георги Димитров

По думите му е необходима не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление със стратегически хоризонт, което да предприеме и изпълни необходимите рефорнми.

Георги Димитров


"Ние осъзнаваме отговорната позиция, в която сме. Искам да ви уверя, че част от най-страшните сценарии, които се чертаят от различни политически анализатори, са до голяма степен и вкарване на допълнителен страх в обществото". С тези думи се обърна към президента от своя страна премиерът в оставка Кирил Петков

"Азерският газ потече. Цената му ще бъде на една трета от досегашните доставчици. Вчера индустриалното производство водеше пълен рекорд в Европейския съюз. До този момент, въпреки всички кризи, правителството се справя много добре. Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ", допълни той. 

"Ние сме тук да бъдем максимално диалогични и да направим всичко възможно да има България работещ парламент и работещо правителство. Единствената цена, която не сме готови да платим, е да дадем всички обществени средства на шепа хора, които да ограбят населението", категоричен е Петков. 

Той подчерта, че от "Продължаваме промяната" очакват с голямо нетърпение решението на президента при коя от политическите партии ще отиде третият мандат.

Петков заяви готовност "Продължаваме Промяната" да води диалог с всички народни представители в настоящето Народно събрание, които, по думите му, не са зависими от задкулисни сили, намиращи се извън законодателния орган.