Никой не е търсил за показания Пенко Атанасов след сигнала за разпилян тротил
Никой не е търсил за показания Пенко Атанасов след сигнала за разпилян тротил / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Никой не е търсил за показания Пенко Атанасов след сигнала за разпилян тротил
45544
Никой не е търсил за показания Пенко Атанасов след сигнала за разпилян тротил
  • Никой не е търсил за показания Пенко Атанасов след сигнала за разпилян тротил

Депутатът от левицата Пенко Атанасов, който снощи сигнализира органите на реда за пакет с 8 кг тротил пред депутатски блок в София и до този момент не е извикан да даде показания в полицията. Пред Дарик Атанасов каза, че е оставил телефон за връзка, но никой не му се е обадил от разследващите.

Пред журналисти народният избраник разказа, че на път за работа е минал напряко през пътека до блока и намерил куфар с димни шашки и тротил. Атанасов обясни, че веднага е подал сигнал на 112, а след това и в Районното управление.

"Всяка сутрин вървя пеша до метрото на бул. „Г.М. Димитров”, там има една пътечка, която обикновено живущите заобикалят, защото има бездомни кучета. Бях много изненадан от пакет, разкъсан кашон, в който имаше 7-8 тротилови шашки с етикет. Веднага звъннах на телефон 112, те ме прехвърлиха на Районното управление. Разбрах, че минути след това са били на мястото. Вярно, че нямаше взриватели, капсул-детонатори, кабели, но като количество е сериозно", разказа депутатът пред Дарик.

Атанасов обясни още, че депутатските блокове нямат охрана, но допълни, че не би трябвало и да имат. В този блок живеят депутати от всички парламентарно представени партии, допълни депутатът.

Чуйте още от коментара Пенко Атанасов.