Среднощна игра на котка и мишка в Пловдив. Полиция и здравни инспектори прекъснаха две празненства в заведения, които са в пълно нарушение на противоепидемичните мерки. Танцьорка от единия купон дори се опитала да избяга от проверяващите. На гостите в двете заведения ще бъдат наложени глоби, включително и за пушене на закрито, както и за хора без лични документи.

Пред NOVA - говори домакинът на празненството, поканил гости за рождения си ден.

Петък вечер, часът е 18.30 часа, а в известно пловдивско заведение започват да се събират гости. Два часа по-късно купонът рязко спира.

Глобяват участниците в партито и собственика на заведението в Пловдив

„Изведнъж нахлуха много полицаи все едно, че сме някакви престъпници. Всичко им се предаде, съставени са актове на гостите и на мен“, разказва собственикът на заведението Димитър Тодоринов.

Поводът е рожден ден на собственика. Който кани над 50 свои гости.

„Ние сме си наши хора само. Не е работило заведението. Просто един рожден ден, тихичък, нормален рожден ден. Заведението не работи от 2 месеца, това си е просто все едно, че ми е холът. Да си поканя гостите“, допълва той.

Тодоринов обясни защо празнуващите не са се притеснили да нарушат мерките. Както и какво е правил на купона певецът Милко Калайджиев. „Милко Калайджиев е мой приятел, от 30 години се познаваме. Той дойде да ме уважи, да изпее две песни и да се повеселим. Всички мои приятели са минали коронавируса, за това никой не се притесни“, казва още Тодоринов.
 


Освен антитела обаче всички от купона, вече имат и актове. Шумният рожден ден ядоса и премиера Бойко Борисов. „Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят", каза той.

А в петъчната вечер музиката спира и на друго незаконно парти в града под тепетата. Също представено като частно парти.

„Частно парти може да се проведе у вас. Има още едно заведение, също е констатирано, че е работило. Също ще бъде съставен акт“, обясни Милена Шикова, началник на отдел “Държавен здравен контрол” в РЗИ-Пловдив.

Освен за нарушаване на мерките, проверяващите са глобени и за тютюнопушене.