Проверките продължават
Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в града.

След сигнал на граждани в известен рибен ресторант е констатирано празненство с над 50 души и с участието на известния фолк изпълнител Милко Калайджиев. Всички участници в партито и собственикът на заведението ще бъдат глобени за нарушение заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб.

Полиция спря купон с 50 души в Пловдив под ритъма на Милко Калайджиев (ВИДЕО)

"Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции"
, коментира областният управител Дани Каназирева. Санкционирани са 55 физически лица по Закона за здравето, като глобата ще бъде в размер от 300 до 1000 лева.

Съставени са четири акта за тютюнопушене на закрито, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3000 и 5000 лева, а вторият е с максимален размер от 2000 лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведения на града, в което също е имало незаконно парти.

След втория нелегален купон в Трето районни управление в Пловдив са отведени 12 души. Полицаите прекратили купона след сигнал. 


Проверките продължават.

Екипът на NOVA опита да се свърже с певеца Милко Калайджиев, който също е бил сред присъстващите на партито, но той не отговори.