Даниела Пехливанова
Даниела Пехливанова / nova.bg
Журналистът на NOVA Даниела Пехливанова излезе с позиция след посегателството срещу нея и екипа на телевизията на протеста пред БНТ в петък вечерта. Тогава при изпълнение на служебните ѝ задължения Даниела Пехливанова беше ударена с кен, пълен с бира, от участник в протеста. 

Позицията ѝ сега е адресирана до майките от „Системата ни убива”. 

Ето позицията на Даниела Пехливанова без редакторска намеса: 

Уважаеми майки, обръщам се към Вас в качеството си не на журналист от Нова телевизия, а на обикновен гражданин и също майка.

С начина, по който се държахте на протеста в петък 13-ти ноември, в моите очи провокирахте умишлено и станахте причина срещу мен да се изсипе не само словесна атака, но и физическа агресия!

Освен това – с мегафон крещяхте в лицето ми въпроси, без реално да имате намерение да ме чуете. Ако искахте, щяхте да ми дадете възможност. С маска на лице и без мегафон, едва ли бих надвикала вашия.

Привикването на всички присъстващи с коментари от рода на „Вижте я, те няма да ни отразят, само ще изразят присъствие! Вижте я! Елате да я видите!”, доведе до нажежаване на ситуацията дотолкова, че да ме нападнат. През това време вашата реакция като майки не беше да опитате да защитите друга такава – продължихте да викате по мегафона и да снимате с телефони.

Уважаема г-жо Вера Иванова, обръщам се и към Вас персонално, защото смея да твърдя, че се познаваме добре. Отразявала съм вашите протести от самото им начало. Взимала съм лично от вас интервюта няколко десетки пъти. Стояла съм до тъмно с Вас пред сградата на социалното министерство.

Предпочетохте да го премълчите в петък. Имате къса памет, или не беше удобно? Вие си знаете отговора!

Пак в лично качество смея да твърдя, че АЗ възпитавам детето си на морал и ценности. Върша си работата професионално и обективно. Помагам на хората, не провокирам да ги нападат. Вие можете ли да кажете същото за себе си? Не търся отговор, вече не ми е важен!

С уважение: Даниела Пехливанова