От Националния младежки клуб посочват, че намират партийното ръководство за компрометирано, амортизирано и вредно
Националният младежки клуб към "Демократи за силна България" (ДСБ) взе решение да прекрати съществуването си, съобщава пресцентърът на партията. То е публикувано на официалната Facebook страница на организацията.

Решението не е еднолично и не е емоционално, а е съвсем рационално, обмисляно, обсъдено и съгласувано с всички участници на клуба, се казва в него.

От младежкия клуб посочват, че няма да подкрепят друга политическа сила, освен ДСБ, но оттук ще го правят в лично качество и без да участват в партийния апарат, "който намираме за компрометиран, амортизиран и вреден".

Преизбраха Атанас Атанасов начело на ДСБ

"Създадохме Националния младежки клуб към ДСБ в края на 2017 г., в най-трудния момент в историята на партията. Направихме го с ясната идея, че именно хората в ДСБ изнесоха на гърба си най-тежката и важна промяна, която България преживя през последните 30 години - преминаването от планова към пазарна икономика и създаването на съвременното устройство на държавата", гласи съобщението.

"Целта ни беше да дадем нашата енергия за утвърждаването на ДСБ като незаобиколим фактор в българската политика, който да защитава ценностите на създателите си по редица начини: чрез подкрепа и разширяване на пазарната икономика; чрез намаляване на ролята на държавата в живота на хората; чрез прекратяване на модела на “милионери от обществени поръчки” и чрез цялостно подобряване на качеството на живот на всички българи", посочват от младежкия клуб.

"В това време работихме за популяризиране на бранда ДСБ сред младежта. Парадоксът е, че защитавахме точно тези, които не искаха дори да говорят с нас. Един дребен, дори забавен, но и тъжен пример е, че отказвахме да стоим безучастно, докато медии ни наричат „ Да, България“, докато никой от ДСБ не желаеше да защити името на партията – съвсем буквално".

Атанас Атанасов и Цецка Бачкова са кандидатите за председател на ДСБ

"Настойчиво обяснявахме, че ние сме ДСБ, че председател на партията не е Христо Иванов, а Атанас Атанасов, и че “Да, България” са наши приятели и съмишленици, с които сме заедно в „ Демократична България”, но все пак не са ДСБ", посочват младежите. И допълват, че още в началото на мандата на сегашния председател на ДСБ Атанас Атанасов са срещнали студена незаинтересованост. "Много пъти сме искали среща с него. Всеки път или ни беше отказвано, или той просто не присъстваше и изпращаше негови представители, които показваха същата незаинтересованост. Не получихме отговор на нито един от въпросите си, които официално изпращахме до Националното ни ръководство", гласи изявлението.

"Казваме всичко това, защото държим, че от наша страна през цялото време имаше коректно отношение към ръководството и председателя Атанасов. Търсихме, колкото и да е клиширано, конструктивен диалог. Не получихме никакъв диалог. За това и няма как да приемем обвиненията в прибързаност, „младежки буен плам“, неопитност и невъзпитаност", допълват от клуба.