Стефан Данаилов
Стефан Данаилов / БГНЕС
75 години отпразнува великият актьор Стефан Данаилов
95619
75 години отпразнува великият актьор Стефан Данаилов
  • 75 години отпразнува великият актьор Стефан Данаилов
Със спектакъл с откъси от автобиографичната книга на Стефан Данаилов "Романът на моя живот" беше отбелязана 75-тата годишнина на обичания актьор. Книгата е в съавторство с Георги Тошев. На голямата сцена на Народния театър снощи с нелеката задача да влязат в ролята на Ламбо, като разкажат важни моменти от живота му, се нагърбиха част от неговите студенти, вече популярни актьори. Той беше сред публиката.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВЪЛНУВАЩИЯ МОМЕНТ
 
„Не съм отишъл в Европа да снимам, имаше такива шансове, канили са ме. Аз държа на българското кино и си оставам тук... и не съжалявам. Защото кой знае какво чудовище щеше да се роди по-нататък, ако бях тръгнал“, сподели пред дошлите да го уважат Стефан Данаилов.

Стефан Данаилов
БГНЕС

Винаги съм се отнасял с обич към хората, които са ми ръкопляскали на сцената, които са ми ръкопляскали на митинг. Правил съм го от сърце, а не защото някой ме е задължил. Аз съм отишъл от сърце да агитирам, от сърце да играя. Е, ако може и да ме харесат... Благодаря!“, каза още той.

Най-вече благодаря на всички вас, които с нещо допринесохте в живота ми да бъда това, което съм днес - на 75 години, макар че аз казвам, че съм на 750. Абе хора, много съм живял! Много съм видял! Много съм изял, много съм изпил“, каза през смях великият актьор.

Стефан Данаилов
БГНЕС

Аз разбирам много добре какво е отношението към Стефан Ламбов Данаилов. А то е прекрасно и сега сме заедно в един салон с правителства, президенти, Народно събрание, доктори, приятели, почитатели... Чудесно е! Да ви дава Господ да ви се случи същото. И тъй като пристига Нова година, аз искам да ви пожелая от сърце да сте живи и здрави, усмихнати! Усмихвайте се, хора, много е важно“, призова накрая разчувствено Стефан Данаилов.

Чуйте повече от емоционалната атмосфера снощи в звуковия файл!