На делото срещу Гриша Ганчев предявиха доказателства
На делото срещу Гриша Ганчев предявиха доказателства / снимки: БГНЕС

Специализираният съд гледа делото срещу Гриша Ганчев и още 9 души.

Днес предявяваха доказателства по делото и адвокатите се оплакаха от липса на номерация. Някои от тях дори говориха за хвърчащи листчета и заявиха, че видът им дава възможност на един етап нещо или да изчезне или да се добави нещо. Те поискаха да бъдат номерирани, за да се изключи такава възможност.

Очаква се на следващо заседание да бъдат разпитани свидетели.

На делото срещу Гриша Ганчев предявиха доказателства
netinfo

Процесът срещу Ганчев и още девет души, сред които и синът му Данаил започна през август след един фалстарт по-рано през май месец. Останалите подсъдими в групата са Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева. Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

На Гриша Ганчев са повдигнати три обвинения - като ръководител на организирана престъпна група, както и за това, че в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения от 711 580,56 лева.

На Ганчев е повдигнато обвинение и за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов. И при старта на процеса обаче през август и самият Стефанов пред медиите за пореден път отрече да е бил заплашван от футболния бос.

Източник: БГНЕС