Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / iStock
Взети са всички необходими мерки, така че детското интензивно отделение в Националната кардиологична болница да продължи да работи и да приема пациентите, потърсили необходимата медицинска грижа в съответната структура. Това казаха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването в отговор на въпрос дали съществува риск от затваряне на отделението.

Въпросът е поставен заради твърдение на депутата от "Демократична България" Кремена Кунева, направено днес в профила ѝ в социална мрежа, в което тя посочва, че „детското интензивно отделение към Националната кардиологична болница може да спре да функционира до края на тази седмица, поради напускане на целия екип. 10 от критично важните интензивни детски легла в София остават необезпечени.“



Заместник-директорът по лечебната дейност на болницата д-р Ивайло Ваклинов каза, че има подадени заявления за напускане от четирима лекари, работещи в Отделението по педиатрия, както и от една медицинска сестра. По думите му обслужването на пациентите продължава нормално.  
Десислава Пеева/ БТА