Мъж беше убит след скандал в Гулянци
Мъж беше убит след скандал в Гулянци / снимка: Sofia Photo Agency

36-годишен мъж е убит, а други двама са тежко ранени след престрелка в кръчма в Гулянци, съобщават от пресцентъра на полицията в Плевен. Тримата простреляни са братя и са от ромски произход.

Екшънът се разиграл вчера вечерта след скандал между братята и 42-годишния Илиян Димитров, който ги прострелял. След свадата 36-годишният е починал от раните си в линейката, преди да бъде транспортиран до плевенската болница. Другите двама мъже - на 26 и 32 години, са настанени в хирургичните клиники с множество гръдни и коремни наранявания.

Единият е опериран още вчера, но все още е с опасност за живота. Другият е опериран днес и е в тежко състояние, информират от пресцентъра на Университетската болница в Плевен.

Тази нощ в лечебното заведение е прието и четиричленно семейство, което било пребито в дома си в село Ясен. Трима маскирани с бухалки са нахлули в жилището и нанесли побой на 70-годишен мъж, жена на 68 години, техният син, който е на 45 години, и снаха им. Двамата по-млади потърпевши са прегледани в Спешно приемно отделение и освободени. Възрастните съпрузи обаче са настанени в хирургична клиника за наблюдение, поради множеството травми.

Късно тази нощ в Спешното отделение е приет 36-годишен мъж от Плевен, който след побой е с черепно-мозъчна травма. Настанен е в клиниката по неврохирургия.