/ МВнР, пресцентър
Впечатляваме се от креативността в намирането на оправдания. Няма как това да повлияе на дългосрочните ни интереси, които имаме с нашите партньори - албанският народ и албанската държава, както и на топлите чувства, които имаме с нашите албански приятели. Всичко това е преходно и можем да го оставим зад нас. 

МВнР с остра позиция срещу антибългарски думи на албанския премиер Еди Рама

Това коментира днес на брифинг в Министерството на външните работи Желязко Радуков, главен експерт във ведомството, по повод твърденията на албанския премиер Еди Рама, че страната ни забавя присъединяването на Албания към ЕС. Вчера от МВнР излязоха с официална позиция, че отхвърлят твърденията на Еди Рама.

По време на днешният брифинг беше коментирано и честването на 100-годишнината на Македонската патриотична организация в САЩ и Канада. Говорителят на МВнР и заместник-министър Костадин Коджабашев информира, че организацията ще бъде удостоена с плакет "Св.св. Кирил и Методий" на президента по повод честването през септември. Поздравление ще бъде отправено от служебния министър на външните работи Николай Милков, каза Коджабашев. Той добави, че на самия конгрес страната ни ще бъде представена от генералния консул на България в Чикаго Светослав Станков.