/ БГНЕС
ГЕРБ имат двоен аршин, отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия е знаково. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента.
 
Той не даде конкретен отговор дали ДПС ще подкрепи искането на левицата за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев след отстраняването на председателя на БСП Корнелия Нинова от пленарното заседание.

Сутрешен скандал в парламента: Главчев изгони Корнелия Нинова

Основният проблем, който се очерта днес вътре в залата в Народното събрание, е свързан с двойния аршин, с двойния стандарт на ГЕРБ и двойния стандарт и двойния аршин на г-н Главчев, каза Карадайъ. През последните няколко месеца има усещането, че институцията председател на НС липсва в парламентарната ни република, г-н Главчев днес се опита да го потвърди, коментира той.
 
Председателят на ДПС отбеляза, че Корнелия Нинова и Данаил Кирилов са цитирали едни и същи медийни публикации, но е имало различно отношение и поведение към тях.
 
Главчев готов да преразгледа наказанието на Корнелия Нинова

БГНЕС


Досега предупреждавахме, че демокрацията в страната е в опасност, каза председателят на ДПС. "Нашата оценка за това, което се случва през последните няколко месеца в страната е следната - ние досега предупреждавахме, че демокрацията в страната е в опасност, а днес можем да кажем, че демокрацията е в криза", подчерта лидерът на ДПС.

Борисов: В парламента има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове

По конституция България е парламентарна република, а всеобщо е усещането за премиерска република, добави той. Отстраняването на лидера на най-голямата опозиционна партия също има своя знак в тези процеси, посочи Карадайъ.
БТА