/ БГНЕС, архив
Цветан Цветанов призова да не се нагнетява напрежение
Димитър Главчев бил склонен да свика извънреден председателски съвет и да преразгледа наказанията, които наложи на Корнелия Нинова и Антон Кутев, отстранявайки ги от залата. В знак на протест парламентарната група на БСП напусна днешното заседание и обяви начало на подписка за отстраняване от поста на председателя на НС.

Това съобщи в кулоарите председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на председателския съвет.

Сутрешен скандал в парламента: Главчев изгони Корнелия Нинова

За всеки един от нас е ясно, категоричен обаче е той, че имаше умишлена провокация от страна на БСП, която да промени целия дневен ред на парламента и да коментираме теми, които не са в него.

Цветанов обясни, че на председателския съвет не се е стигнало до единно решение по днешния казус, но има процедура, която дава право на отстранените депутати да обжалват решението. До момента такова искане нямало внесено в деловодството на парламента. Ако бъде направено, самият той бил склонен да го подкрепи.
 

БГНЕС


Освен това, по думите му, е нужно да се вземе мъдро решение. Според председателя на ПГ на ГЕРБ обаче няма основание сега за оставка на Димитър Главчев, той се справя добре, а управляващото мнозинство стои зад парламентарния председател.

БСП пита: Кои са депутатите наркотрафиканти и купували гласове?

В тази ситуация всички ние трябва да участваме в намаляване на напрежението, убеден е Цветанов. Така той отговори и на въпроса дали скандалът днес ще попречи на разговорите с БСП за промените в конституцията.

Цветан Цветанов припомни също, че по искане на левицата са включени в програмата на НС предложените от опозицията промени в закона за приватизацията.
БТА