Московски: Кой е Радан Кънев?
Московски: Кой е Радан Кънев? / БГНЕС, архив

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че не чувства напрежение в кабинета покрай спрените обществени поръчки и подозренията за заговори срещу правителството.

„Чувствам сериозна мотивация у министър-председателя правителството да си върши задачите, както трябва. И където има съмнения или нещо сгрешено - незабавно да се поправя", обясни той пред бТВ.

Във връзка със спирането на обществената поръчка за почистването на летище София министърът посочи, че директорът е обяснил, че е подписал договора с външната компания за почистването, защото съдебното решение е отсъдило в полза на тази компания и ако той не го изпълни, носи наказателна отговорност.

Според Московски има и друга причина да се прекрати договорът:

„Ние сме на седмица-две от стартиране на концесионна процедура за летище София и тъй като става въпрос за средносрочни ангажименти, счетохме за целесъобразно да оставим възможността средно- и дългосрочни ангажименти с аутсорсвана дейност да бъде право на бъдещия концесионер", поясни министърът.

„Даже не знам и името на фирмата", призна Московски.

Той коментира и искането на оставката му от страна на лидера на ДСБ Радан Кънев, който определи Московски като най-слабия министър.

„Не мисля, че това е нещо сериозно. Не считам, че г-н Кънев е достатъчно компетентен по темата „Транспорт". Най-малкото е и неинформиран, но в крайна сметка Радан Кънев, като ми иска оставката, го считам за реклама за мен", коментира Московски.

„Кой е Радан Кънев? Аз не го познавам, никога не съм разговарял с него в лично качество. Дори не ми е задавал въпрос в парламента, не съм го виждал никога на четири очи", допълни министърът.