Млади дипломати са поканени за срещи с европейски политици
Млади дипломати са поканени за срещи с европейски политици / снимка: DarikNews
Млади експерти и дипломати, които са на обучение в Дипломатическия институт към Министерството на външните работи (МВнР), ще посетят европейските институции в Брюксел по покана на българския евродепутат Николай Младенов.

Основната цел на посещението е хората, които ще заемат в бъдеще ключови позиции във външната политика на България, да видят отблизо работата на европейските депутати, на комисарите в Европейската комисия и на останалите институции на ЕС.

На 8 септември представителите на Дипломатическия институт ще посетят Европейската комисия и ще имат разговори с експерти от кабинета на еврокомисаря Меглена Кунева.

На следващия ден, групата ще разгледа Европейския парламент в Брюксел. По-късно там Николай Младенов ще ги срещне с Анна Ибрисагич – евродепутат от групата на ЕНП-ЕД, член на Комисията по външни отношения на ЕП.

На 10 септември младите експерти от Дипломатическия институт ще могат да обсъдят актуалните въпроси от външната политика на ЕС и България с председателя на Комисията по външни отношения към Европейския парламент Яцек Сариуш Волски.

В края на посещението Николай Младенов организира среща между българските представители в Европейския парламент от групата на ЕНП-ЕД и гостите от Дипломатическия институт.