Младежките организации на ДПС се събират за национален събор
Младежките организации на ДПС се събират за национален събор / netinfo

„Запази разума – спаси природата" е мотото на национален събор на младежката организация на Движението за права и свободи, който ще се проведе в Шумен. Съборът отбелязва 10-та годишнина от създаването на младежката организация на ДПС. Поканени са лидерът на ДПС Ахмед Доган, председателят на Младежкото ДПС Корман Исмаилов, министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров и шуменският депутат от ДПС Метин Сюлейманов, който е и областен председател на Младежкото ДПС в Шумен. Сред гостите на събора ще бъде и председателят на LYMEC Алуй Риго, както и млади либерали от 20 държави.

Младежите от ДПС ще засадят 28 дръвчета, символизиращи общия брой на регионите на страната. В района на паметник „Създатели на българската държава" в Природен парк „Шуменско плато" ще бъдат поставени и контейнери за разделно събиране на отпадъци.

В празничен концерт „Заедност на етноси и култури – нашата идентичност в Обединена Европа" ще се включат групи от български, турски, арменски, каракачански, ромски и други произход.

Други новини от Шумен