/ БТА
Нашата цел беше да положим максимални усилия, за да изчистим бизнес климата и бизнес средата. И данните показват, че в последните месеци доверието на инвеститорите е върнато. Това съобщи по време на блиц контролът в Народното събрание служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

МОН проверява сигнал за плагиатство на Даниела Везиева, тя: Не съм изненадана


"В последните месеци се наблюдава увеличение на боря и размера на проектите, осъществявани в България както от чуждестранни, така и от родни инвеститори. Много от компаниите, които вече са стъпили на пазара у нас разширяват бизнеса си и търсят нови терени и нови възможности", допълни Везиева.

Тя разкри, че в двата мандата на служебните правителства са издадени 16 сертификата с общо планирани инвестиции за над 419 млн. лева, които предвиждат 1202 нови работни места. "Има заявени още пет нови проекта за над 67 млн. Така само за последните месеци планираните сертифицирани бизнес проекти са за над половин милиард лева", допълни представителката на служебната власт.

Завишават контрола при предоставянето на гражданство срещу инвестиции

"Стартираха и се откриха нови инвестиции за над 150 млн през последните два месеца. Разкриха се високотехнологични фабрики в Пловдив и Благоевград, разшириха се такива в София, Костинброд. Това е доказателство, че работата на служебния кабинет в посока на смяна на модела, в това, че се опитваме да спрем нелоялни практики и корупционни схеми дава своя резултат", коментира още Даниела Везиева.