/ Правителствена информационна служба
"Посрещаме този 5 юли без традиционните чествания, в нетипична обстановка, в която ни постави пандемията. Независимо от това съм убеден, че всеки носи празника в сърцето си - с гордост от осъзнатия избор да бъде част от МВР", се казва в обръщение на министър Младен Маринов, цитирано от пресцентъра на МВР.

"Чест е за мен да Ви поздравя със 141-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи. Във времето извървяхме нелекия път на утвърждаване и обновяване, но съхранихме своята мисия - в името на закона и на обществото", посочва вътрешният министър.

"Благодаря Ви за усилията, постоянството и отговорността, с които денонощно работите на първа линия - да служите на хората, да осигурявате помощ в кризисни ситуации, да пазите спокойствието и вътрешния ред в държавата, да защитавате границата ни, да доказвате страната ни като достоен партньор в европейското семейство", обръща се Младен Маринов към колегите си. И им пожелава здраве, сили и увереност, а на близките им - търпение и подкрепа.