"Хората очакват да бъде възстановена социалната справедливост. Най-важното е да намерим навременни и адекватни решения, които ще им осигурят необходимата грижа и подкрепа от страна на държавата през зимните месеци". С тези думи министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се е обърнал към ръководителите на агенциите към МТСП и директорите на дирекции в министерството при приемането на поста от служебния министър Гълъб Донев, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Сред приоритетите в работата си през първите три месеца министър Гьоков е посочил гарантирането на справедливо увеличаване на пенсиите при предстоящото приемане на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и подготовката на нов прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, който да е балансиран и приемлив за социалните партньори.

"Ще положа всички усилия нито един човек в нужда да не остане без необходимата подкрепа от държавата в следващите месеци", е подчертал той.

"Тръгвам си с удовлетворение от свършеното и със спокойствие, че министър Гьоков наследява добре смазана машина и екип, който работи перфектно", е казал Гълъб Донев. Той е подчертал, че през седемте месеца на управлението на служебния кабинет Министерството на труда и социалната политика се е справило отлично с предизвикателствата за оказване на необходимата подкрепа за гражданите и работодателите.
БТА