Маринела Арабаджиева
Маринела Арабаджиева / БГНЕС
Хипертония втора степен, създаваща реална опасност за живота, спиране на моторните функции на жизненоважни органи, многократно колабиране са част от сериозните здравословни проблеми, засегнали бизнесдамата Маринела Арабаджиева, съобщи "24 часа", като се позова на информация от екипа на бизнесдамата. 

Съпругата на Ветко Арабаджиев беше освободена под домашен арест с решение на Специализирания наказателен съд.

Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Маринела Арабаджиева

Болницата на затвора е предоставила официално становище, в което са категорични, че не могат да положат нужните грижи, предвид критичното й състояние. Експертните лица също потвърждават, че жената е с реална опасност за живота й.

Пуснаха под домашен арест Маринела Арабаджиева

В края на юли наблюдаващият прокурор е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец“, но тя е отказала в собственоръчно написана декларация заради унизителното третиране при предишния й престой в болница - тя  е била непрекъснато вързана с белезници за леглото и това нехуманно отношение е възпрепятствало нормалното й лечение. 

Потърсена за коментар от DarikNews адвокат Ина Лулчева, която защитава бизнесдамата, каза, че Арабаджиева все още не е освободена. Спецсъдът ще реши дали да я пусне под домашен арест на 26 септември, тъй като спецпрокуратурата протестира решението на първа инстанция.