/ ThinkStock/Getty Images
Николай и Евгения Баневи обжалват пред Апелативния специализиран съд мярката си за неотклонение
Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария Банева, се сдоби с обвинение, съобщи NOVA. Тя се е явила в следствието, за да чуе, че според прокуратурата е участвала в организирана престъпна група, ръководена от сина й. Какви точно са извършените от Банева престъпления не се уточнява.

Доведената дъщеря на Банев: Предадох на прокуратурата офшорната му сметка
 
Адвокатът на семейството - Христо Ботев, заяви, че също не е чул какво конкретно е извършила възрастната жена. Стана ясно, че тя е освободена под 10 000 лева гаранция.

Междувременно Николай и Евгения Баневи обжалват пред Апелативния специализиран съд мярката си за неотклонение. Заседанието ще се проведе на 13 декември, предаде БГНЕС.

Баневи остават за постоянно в ареста

Николай и Евгения Баневи са в ареста с мерки за неотклонение "задържане под стража". Двамата бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември. Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за седем престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.