Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков не е удовлетворен от решението на местния Окръжен съд, според което прокуратурата трябва да му плати 20 000 лева за претърпени неимуществени вреди.

Осъдиха прокуратурата да плати 20 000 лева обезщетение на Лечков

Лечков заведе дело по Закона за отговорност на държавата за нанесени щети на граждани, на което бе даден ход през януари. Искът бе за над 550 000 лева с лихвите и се отнася за дело за търговия с влияние, заведено срещу бившия сливенски кмет, по което впоследствие е бил оправдан напълно. Съдът е отхвърлил предявените искове на Лечков до пълните им размери като неоснователни и недоказани.

Лечков: Делата срещу мен бяха поръчкови

„Не съм удовлетворен от това решение на съда. За жалост няма да плаща прокурорът Пламен Стефанов, който трябва да бъде държан отговорен, а ще плащаме всички ние като данъкоплатци. По този начин аз не съм удовлетворен - нито от парите, защото иска е за 500 000 лева. А 20 000 лева са малка част от оплюването на името ми. Да не говорим за адвокатския хонорар, за бензина", каза Лечков пред Нова телевизия.

Това е първото от делата, които той води срещу прокуратурата - общо шест на брой. Шест пъти той е получил оправдателни присъди по обвинения на прокуратурата. Всичките му искове са за по 500 000 лева.

Източник: Novanews.bg