Лазар Колев бил изкупителна жертва по делото „Белнейски”
Лазар Колев бил изкупителна жертва по делото „Белнейски” / Impact Press Group
Родителите на Христина и Росица
38243
Родителите на Христина и Росица
Лазар Колев
  • Родителите на Христина и Росица
  • Лазар Колев

Аз съм изкупителна жертва, обвиненията срещу мен са скалъпени, каза тази сутрин в изявление пред пазарджишкия Окръжен съд обвиняемият по делото „Белнейски" Лазар Колев. Той заяви още, че неговия съкилийник Владо Иширковеца е прокурорски свидетел. По думите на Колев същият е бил „натопен" от заместник-главния прокурор Камен Ситнилски и следователя по делото Веселен Мартински. Лазар Колев обеща, че този следобед присъстващите в залата на пазарджишкия Окръжен съд ще чуят много интересни неща в рамките на неговия разпит.

Минути преди второто заседание по делото родителите на Росица и Христина поискаха справедлива доживотна присъда без право на обжалване за убиеца на техните деца. Те изразиха надежда съвестта на Лазар Колев да проговори до края на процеса и самият той да каже кой е неговият съучастник.

Пред съда преподавателката по математика Таня Петрова заяви, че месец преди инцидента е била повикала родителите на Христина, за да им обясни, че момичето не посещава редовно училище, но след това нейното поведение е претърпяло корекция.

Станислава Герджикова, момичето с което сестрите са били във фаталната нощ каза, че Христина винаги е имала със себе си мобилен телефон, а Росица не е разполагала с телефон и винаги е използвала нейния GSM за да провежда разговори.

Майката на Лазар Колев обясни при разпита, че не е позволявала на сина си да провежда срещи с неговия биологичен баща, защото влиянието му върху детето не е било добро. По думите на Марияна Тодорова работата на Лазар при неговия вуйчо е била изключително тежка. Синът й е бил непрекъснато под наблюдението на своя роднина заради притесненията на семейството той отново да не влезе в затвора.

Майката потвърди пред съда, че през 2006-та година Лазар Колев е имал интимна връзка с омъжена жена с две деца, както и връзка с малолетната Виолета Вичева.
Заседанието продължава.