Kупуването на апартамент от директора на полицията не е нередно
Kупуването на апартамент от директора на полицията не е нередно / netinfo

Министърът на вътрешните работи Румен Петков заяви, че няма нищо нередно в купуването на апартамент от директора на полицията Валентин Петров.

Според публикация във вестник „Експрес” Петров е купил ведомствен апартамент от 180 квадратни метра на една трета от реалната му стойност.

Луксозният апартамент от 179.5 квадратни метра в столичния квартал „Изток” е бил собственост на служба „Тил” на МВР.

Напълно законна процедура, с подписа на вътрешния министър, апартаментът е отчислен от фонда на МВР и е прехвърлен към областната управа. Там обаче, с разпореждане на областния управител Тодор Модев му е направена нова данъчна оценка.

Така данъчната оценка става 103 хиляди лева и областната управа го продава на главен комисар Валентин Петров за пазарна цена от 108 хиляди лева. Директорът на полицията е платил 130 хиляди лева с ДДС.

По непотвърдена информация МВР му го е предложило за продажба за над 300 хиляди лева.

Реалната пазарната цена в този луксозен столичен квартал е между 1000 и 1200 евро на квадратен метър или тройно повече.

Не знам защо се писа, че директорът на полицията трябва да живее на палатка. Аз лично нямам никакви съмнения в правомерността на закупуването на апартамента, заяви вътрешният министър Румен Петков и запита защо никой не се е заинтересувал, когато миналата година Валентин Петров е получил сърдечна криза.