агресия
агресия / ThinkStock/Getty Images
Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Държавната агенция за закрила на детето организират кръгла маса в Народното събрание на тема „Родителите – конфликтите – агресията и закрилата на децата“.

Уволнената възпитателка, тормозела деца, имала "две лица"

Това е вторият форум през 2017 г. в Народното събрание, на който ще се обсъждат въпроси, свързани с подкрепа на системата за закрила на децата, съобщиха от пресцентъра на НС.

На кръглата маса са поканени депутати, представители на държавни институции, на Националния съвет за закрила на детето и на неправителствените организации, които работят по проблемите на децата.

Уволнение след шокиращ запис за агресия в детска градина (ВИДЕО)

На първия форум, който беше през юли 2017 г., бяха представени становища на държавни институции и беше създадена работна група за изготвяне на промени в законодателството.

Организаторите на кръглата маса изразяват увереност, че благодарение на съвместните усилия на всички институции и неправителствени организации в България ще бъдат създадени сигурни гаранции за спазване на правата на детето и за защита на неговите интереси
БГНЕС