Зърнопроизводителите трябва да направят това, което казват. Разбиране няма и диалог няма. Това заяви лидерът на "Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти по повод протестите на зърнопроизводителите във връзка с отпадналата забрана за внос на украинско зърно.

"Ако аз бях на тяхно място, нямаше да водя преговори с терористи, защото хората, които управляват се държат точно като терористи. Те са взели за заложник една цяла държава, един цял народ, и мислят, че могат да правят с нас каквото си пожелаят“, заяви Костадинов.

Земеделците се събират пред МС, но без машини

"Парламентът може да гласува решение, с което да отмени предишното решение“, коментира лидерът на "Възраждане“ на въпрос дали отново може да бъде вдигната забраната. Според Костадинов обаче това няма да бъде допуснато от управляващото мнозинство.

Той каза още, че порочната формула на субсидиране на земеделците, която е в сила в момента, е създадена от предишни правителства, а не от зърнопроизводителите. Костадинов е скептичен, че има възможност да спаднат цените на олиото или хлебните изделия, след като започне вноса на украинското зърно.
Агенция "Фокус"