/ БГНЕС
"Нищо притеснително не чух в докладите. Благодаря на шефовете на службите, че не казаха нищо конкретно, защото, ако аз бях на тяхно място, не бих имал доверие на хората, които представляват в момента държавното ръководство". Това заяви след Председателския съвет лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Доказано е, че тези хора изнасят държавни тайни в чужди посолства. Пред тях не трябва да се казва абсолютно нищо", категоричен е Костадинов.

По думите му Председателският съвет е започнал с възмущение, че президентът не е поканил представителите на политическите партии.

Заседание на Председателския съвет се проведе в НС (СНИМКИ)

"Президентът не искаше Кирил Петков да присъства на тази среща. Той си го каза директно още преди месеци, когато излезе записа. Нормално е лица, които изнасят държавни тайни, да не бъдат канени на такива съвети. Самата ни държава е изпразнена от съдържание, когато имаме лица като Кирил Петков, Николай Денков и други подобни субекти начело на държавата. Те не знаят на кой свят се намират", каза още Костадинов.

На въпрос какви са очакванията му за вота на недоверие към кабинета, Костадинов заяви: "Има огромна разлика между Борисов сутрин, обед и привечер. Нека да видим как ще се събуди утре. Той отправя много различни послания. Ако следваме някои от неговите реторики, би следвало ГЕРБ да гласува против това правителство".

Заседание на Председателския съвет на Народното събрание се проведе в НС. На него бе обсъдена националната сигурност в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна. Това съобщават от пресцентъра на НС.