Вторият мандат е дискредитиран в ръцете на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Това се посочва в позиция на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, изпратена до медиите.

Той призовава ПП-ДБ да върнат мандата неизпълнен, „за да не губим повече времето на българския народ и да отидем на избори, след като парламентът разгледа и приеме бюджета“.

Костадинов коментира изслушването на ръководителите на българските служби за сигурност в Народното събрание, провело се по искане на парламентарната група на „Възраждане“.

Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ, но призова да преосмислят дали да го реализират

На изслушването на българските служби за разузнаване в Народното събрание, ръководителите на всяка една категорично отрекоха в специалните им закони или Конституцията да има текстове, които да задължават изпълнителната власт да утвърждава, съгласува или одобрява имената им, се посочва в позицията на Костадинов.

Днес парламентът изслуша ръководителите на спецслужбите по искане на парламентарната група на „Възраждане“ във връзка с изнесения миналия петък запис от вече бившия депутат от „Продължаваме промяната - Демократична България“ Радостин Василев.

Пред депутатите председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Антоан Гечев заяви, че няма изисквания за предварително съгласуване, одобряване от чужди посолства, държави, на назначението на председателя на ДАР. Председателят на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев също заяви, че няма законова процедура, налагаща съгласуването на ръководителите на специални служби с чужди специални служби или посолства. 
Рени Никифорова, БТА