/ БГНЕС, архив
12-годишно момче бе оставено насред пътя в Горна Оряховица, защото дало на кондукторката банкнота от 10 лева, с която да си плати автобусния билет. Грозната сцена се случила в понеделник сутринта пред погледа на десетки други пътници, които станали безучастни свидетели, съобщи вестник "Борба".

Закопчаха пътник заради обиди към кондукторка
 
Кондукторката казала, че няма пари да му развали, поискала монети и когато момчето отвърнало, че в момента не разполага със стотинки, му посочила вратата. Майката на 12-годишното дете разказа, че то взело автобуса както всеки ден, за да стигне до училището си „Георги Измирлиев“ в 7:30 часа.

Тийнейджърка потроши автобус след скандал с контрольорка

Обикновено винаги му оставям стотинки, но точно в този ден ми бяха свършили дребните. Не съм очаквала, че може да стане такъв проблем. До училището му има няколко кръстовищa и затова не съм съгласна да ходи пеш, ако не дай си боже го беше блъснала кола, кой щеше да носи отговорност“, коментира майката Нели Цапрева.

В крайна сметка бащата на негов съученик дошъл и го закарал до училището, тъй като родителите му били на работа.

Постъпката на кондукторката е нечовешка, но и останалите в автобуса що за хора са? Толкова ли не можаха да дадат по 10 ст., за да платят билета. Никога няма да се оправим – умираща нация и липса на държава“, каза жената. Тя допълни, че работи в магазин, в който чести клиенти са роми, и когато на някой от тях не му достигат пари, друг винаги откликва с някой лев. „Защо, след като ромите могат да са задружни, ние не можем? Всеки има проблеми и неволи, но малко човечност не изисква кой знае колко“, допълва майката.