Временната комисия, създадена по въпроса за сваляне имунитета на Волен Сидеров, прие проект за решение за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, което ще бъде предложено в пленарна зала. Това съобщи председателят на комисията Димитър Главчев, цитиран от БГНЕС. Проекторешението касае случая от 10 октомври тази година, когато Сидеров и Чуколов се оказаха в центъра на скандал пред магазин на улица "Раковски" в столицата.

Скандал с Волен Сидеров в центъра на София (ВИДЕО)

Главчев обясни, че заседанието на комисията е било закрито, защото има данни, с които работи тя, които представляват следствена тайна. „Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения. Даже смятам, че до известна степен сме закъснели", заяви той.

Сидеров ще оглави хайдушко движение, "за да освободи страната от джихадисти"

„Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Това е първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври, а искането - от 12 октомври", обясни той, цитирин от Фокус, и каза, че срокът е 14 дни според правилника на НС r е изтекъл на 26 октомври.

В четвъртък ще бъде внесен докладът на временната комисия, която разглежда свалянето на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, кога ще се разглежда е въпрос на НС, обясни Главчев.

Депутатът обясни, че на председателски съвет може да се реши да се дали да се внесе извънредна точка. „Съвсем категорично заявихме докъде трябва да се разпростира имунитетът на народните представители - до функциите, които изпълняват те. Всичко отвъд тези функции смятаме, че е привилегия, която поставя народите представители в необоснована привилегия. Разбира се, че трябва да бъдат защитени, когато правят политически изказвания“, каза той. По думите му, депутатите трябва да дават добър пример.

Сидеров за комисията за имунитета му: Това е трибунал

Във връзка с изказването на Волен Сидеров, че комисията е трибунал и не е искала да го изслуша, той обясни, че думата им е била дадена и на двамата, но те не са поискали да се възползват от тази им дадена възможност.

Източник на видеото: Novanews.bg